• Online afspraak maken!
  • behandelingen
  • kapsalon
Online afspraak maken behandelingen kapsalon

Blogs

Rosacea

Blogs >> [GROUP_TITLE]

 Wat is Rosacea? En wat kun je er tegen doen?

Rosacea is een vervelende aandoening die veelal bij vrouwen van middelbare leeftijd voor komt. Vrouwen met rosacea hebben een rode huid, veel last van verwijde haarvaten en blozen. Het kan zelfs voorkomen dat men pukkels en puistjes krijgt.

 
Hoe wordt Rosacea veroorzaakt?

Hoe Rosacea precies ontstaat is helaas nog onbekend. Mogelijk is de ziekte erfelijk, dit wordt vermoed omdat 40% van de Rosacea patiënten ook een familielid heeft met Rosacea. Daarnaast is al wel bekend dat Rosacea vaak in combinatie gaat met darmproblemen en/of darmziektes. Het is bekend dat bepaalde invloeden de klachten kunnen verergeren, zoals sommige cosmetica en huidverzorgingsproducten, te veel mechanisch belasten (bijv. scrubben), maar ook kou, wind, alcoholgebruik bepaalde voeding, sommige medicijnen en zonlicht. Rosacea kan prikken, pijnlijk zijn of enorm jeuken. Het is zeer goed te behandelen of te onderdrukken, maar zelden te genezen.

 

Wanneer komt Rosacea vaak voor?

Over het algemeen komt Rosacea vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Mannen met Rosacea hebben in de meeste gevallen wel veel meer last van de ernstige symptomen. Bij 44% van de mensen komt Rosacea voor tussen de 30 en 40 jaar oud. Bij 43% verschijnen de eerste symptomen pas op hun 50 jarige leeftijd. Bij vrouwen worden de verschijnselen vooral gedurende de menopauze erger.


Voeding en Rosacea

Door een voedingsdagboek bij te houden kun je nagaan of en welke voedingsmiddelen de verschijnselen verergeren. Het is niet officieel bewezen, maar vermoedelijk kunnen pittig eten, koolhydraat rijk voedsel, warme dranken en alcohol aanzetters zijn voor deze huidziekte. Ga eens bij jezelf na wat de volgende voedingsmiddelen van invloed hebben op jou:

·         Alcoholische dranken

·         Chocolade

·         Tomaten

·         Cayennepeper

·         Hete saus

·         Gemarineerd vlees

·         Citrusvruchten

·         Kaas

·         Koffie

·         TE VEEL tarwe en granen

·         TE VEEL verkeerde vetten.

Er zijn producten  die de huid juist rustiger maken: Aloë Vera Brabadensis Miller (alleen als deze 7 jaar in een zongebied heeft gestaan, zodat deze Aloë Mannan aanmaakt), allantoïne, arnica, Avena Sativa(Haver), Echinacea, Kamille, Centipeda, Cunninghami, Groene Thee, Kiowa kruiden thee, Groene thee capsules, Zoethout, Ranonkel, Rode Klaver, Rode Framboos, Duindoorn en Canadees Wilgenkruid

Vermijd ook andere zaken om Rosacea onder controle te krijgen

Vermoeidheid, stress, roken, intensief sporten en zonlicht kunnen ook een negatieve effect hebben op de huid. Pas hier dus goed mee op om de Rosacea niet te verergeren! Ook een  aantal huidreinigingsmiddelen  en medicijnen kunnen een negatieve invloed op  Rosacea hebben. Daarom  is het belangrijk  om voorzichtig te zijn met producten die de volgende stoffen bevatten: Comedogene ingredienten, harde alcoholen, toverhazelaar (witch hazel), menthol, pepermunt, eucalyptus olie, parfum, zeep, zonnencreme en steroide zalf. Daarnaast moet de huid niet overbelast raken met een scrub, reinigingsdoekjes of andere mechanische reinigingen. Een couperose huid kan daardoor zelfs versneld een Rosacea huid worden.

Advies over de behandeling van uw Rosacea
Heeft u last van Rosacea? Wij  kunnen wij daar bij helpen! Naast verschillende behandelmethodes hebben wij ook voedingsconcentraten en voedingsadvies. U kunt online een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek via https://www.1beautyafspraak.nl/saloon/book/data/13620/Xanne%27s%20Beautysalon%20%26%20Nagelstudio%20Anna/
Graag tot ziens! Groetjes,  Xanne Braam

Terug

Nieuws