Pepernoten: vrij van gluten, lactose en geraffineerde suikers

Kruidnoten: vrij van gluten, lactose en geraffineerde suikers
Morgen is het alweer zover, het avondje is gekomen. Het avondje van Sinterklaas. Dit kan natuurlijk niet zonder kruidnoten/pepernoten. Maar wat als je een intolerantie/allergie hebt tegen gluten of lactose. Of je wilt gewoon verantwoord genieten, zonder al die geraffineerde suikers? Dan hebben wij hieronder een verantwoorder alternatief voor de kruidnoot/pepernoot, om af en toe van te genieten. Net iets anders, maar wel lekker!
Het recept
Ingrediënten
200 g amandelmeel
60 g vloeibare kokosolie
6 dadels zonder pit
6 eetlepels amandelmelk
3 eetlepels ahornsiroop
2 eetlepels speculaaskruiden
1 eetlepel kaneel
snufje zout
1 theelepel baking soda
Bereiding
Snijd de dadels in kleine stukjes en vermaal deze in de keukenmachine met de amandelmelk en kokosolie. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en meng deze door elkaar.
Laat het deeg 10 minuten in de koelkast staan en verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Haal na 10 minuten het deeg uit de koelkast en rol het in kleine balletjes. Leg de balletjes (niet te dicht op elkaar) op een met bakpapier bekleedde ovenplaat. Bak de kruidnoten in 15 minuten gaar in de oven. Eet smakelijk!
bron: Bonusan