Blog

Blogs

Is jouw huid en haar al winterproof?

Is jouw huid en haar al winterproof?

Is jouw huid en haar al winterproof?

Je zou het nog niet zeggen na zo’n mooie en lange zomer, maar 21 december is toch echt de start van de winter. Buiten wordt het kouder en we proeven de sfeer van de feestdagen en wintermaanden al.
Als we naar buiten gaan trekken we een dikkere jas  en handschoenen aan, om onszelf te beschermen tegen de kou. Maar hoe zit het met onze huid en haar? De gure wind en de ijzige kou in combinatie met zon kan erg schadelijk zijn voor ons haar en onze huid. Daarom vertel ik in deze blog hoe wij onze huid en haar het beste kunnen beschermen.

“Winterproof. Het toverwoord is Hydratatie.”

Een gezonde opperhuid is heel belangrijk en dan met name in de winter. Veel mensen zijn tegenwoordig steeds vaker oplettend als het gaat om de zon. Gelukkig realiseren we ons hoe gevaarlijk de zon kan zijn en dat wij ons daartegen moeten beschermen. Een optimale bescherming tegen weersinvloeden en schadelijke effecten van buitenaf speelt een belangrijke rol bij het onder controle houden van de gezondheid van de huid.

Weersomstandigheden & vochthuishouding
Het is dan ook een fabeltje dat je alleen in de zomer kunt verbranden. Je kunt ook in de wintermaanden verbranden. De huid is dan juist extra gevoelig omdat het wisselende klimaat veel van ons vraagt. “De ijzige kou buiten kan veel schade aanrichten, zeker als de huid wordt blootgesteld aan de weersomstandigheden zonder de juiste bescherming van de huid. Zowel de omstandigheden van buiten als van binnen zijn van invloed op de conditie van onze huid. De gure wind, de neerslag, de kou, de zon en de aangename temperatuur binnen in huis of op kantoor waar de kachel aanstaat, heeft effect op de huid. De weersomstandigheden maar ook de kachel tast de vochthuishouding aan. Vooral als de huidconditie niet in optimale staat is. Dit is merkbaar doordat de huid vanwege de temperatuurschommelingen minder vocht kan opnemen dus droger en trekkeriger gaan aanvoelen. Doordat de kachel in de wintermaanden veelal aanstaat gaat de huid onherroepelijk veel vocht verliezen. Je huid krijgt een vochttekort om dit tekort aan te vullen is het belangrijk om goed te hydrateren”.

                            “Een gezonde huid is winterklaar”.

Om de huid op de juiste manier voor te bereiden op de wintermaanden is voor iedereen echt verschillend. “Er is geen standaard protocol dat iedereen kan volgen om de huid te wapenen tegen de invloeden van buitenaf. Een gezonde huid is naar mijn mening in staat zichzelf aan te passen op voorwaarde dat je blijft geven wat de huid op dat moment nodig heeft. Een behandeling op bepaald ritueel is mogelijk, maar je moet altijd kijken wat een huid nodig heeft. Een gezonde huid heeft de perfecte weerstand. Dar is je huid voor gemaakt en de huid is in principe geschikt voor alle weersinvloeden van buitenaf. Een gezonde huid is winterklaar”.
In de winter is het belangrijk om de vochthuishouding goed in de gaten te houden. “De focus in de wintermaanden voor wat betreft de huid moet vooral zijn: Hydratatie en een goede zonbescherming. Normale zonbescherming is minder geschikt voor de winter. De bestanddelen kunnen door het vochtgehalte namelijk bevriezen en hierdoor verliezen de werkzame bestanddelen hun kracht. Daarom is het goed om een product te nemen dat tegen de kou kan en hiervoor speciaal is gemaakt. Zo ook onze Deynique Wintercrème met spf 30.

Tip1: Ik praat steeds over de huid. Maar hoofdhuid is natuurlijk ook huid. Ook deze heeft last van extra uitdroging tijdens de wintermaanden. Bescherm en voed daarom ook je hoofdhuid goed in wintermaanden.

Winterbehandeling
“Een gezonde huid kan voorkomen dat je last krijgt van een winterhuid. Om de huid een boost te geen is het essentieel om te blijven hydrateren. Hiervoor zijn er naast producten ook intensieve speciaalbehandelingen. Dit is belangrijk om als ware de ‘lekkende huid’ weerstand te bieden en in staat te stellen om meer vocht vast te houden. De TEWL-staat voor Trans Epidermal Water Loss- kan door een aantal behandelingen van ons, zoals de zuurstofbehandeling of mesotherapie, worden hersteld. Doordat je dit herstelt, voorkom je dat je huid in de wintermaanden te veel vocht verliest.”

Plan gerust een afspraak in bij ons in de salon, voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek, met huidanalyse.

Tip 2: “Bevriezen is schadelijk voor de huid. Behoorlijke kou, wind en vorst kan de cellen doden. Voor een optimale bescherming van de weersinvloeden is het belangrijk om het vocht en de werkzame stoffen in de huid te sealen met de Wintercrème. Deze gaat over de gebruikelijke dagcrème heen.”

Peelings
“Om te zorgen dat de conditie van de huid op peil blijft is wekelijks thuis Peelen een belangrijke behandeling om teveel dode huidcellen te verwijderen. Zodat werkzame bestanddelen niet op de dode huidcellen gaan zitten en in no time verloren gaan. Het is de bedoeling bij een peeling om de conditie van de huid te verbeteren. In de gezonde lagen van de opperhuid kunnen de werkzame stoffen trekken en de huid krijgt de mogelijkheid om door de actieve ingrediënten te herstellen.  Dit zijn bijvoorbeeld de ingrediënten uit de Synergie producten van Deynique, de hoogwaardige Yin Yang lijn of onze vitamine packs.
Speciaal voor de winterhuid is het goed om peelings te gebruiken die niet te agressief zijn, hierdoor kan er teveel energie en vocht verloren gaan. Bij specifieke huidproblemen passen wij dan ook onze behandelingen en productadviezen aan.  Het is afhankelijk welk doel je wilt bereiken, maar om een winterhuid te voorkomen is het toverwoord Hydratatie!”

WINTERFOOD
Het is goed om gezond en gevarieerd te eten. In de wintermaanden is het aanbod van groente en vers fruit weer anders dan in de zomer. He eten van zoveel mogelijk kleur qua groenten en fruit is een mooi uitgangspunt. Agnes van Vitalveen ( elke 1e donderdag van de maand aanwezig bij ons in de salon) legt uit welke vitamines wij in de winter extra nodig hebben.
In de winter zijn er minder verse groente beschikbaar. Toch is het belangrijk om veel kleur te eten in groente en fruit. “Je moet je daarbij bedenken dat de voedingswaarde van groente en fruit de laatste jaren sterk is afgenomen. Dit kom t met name door de toename van de voedselbehoefte. Daardoor zorgen we ervoor dat gewassen snel groeien en proberen dit groeiproces telkens weer te versnellen. Dat leidt, in combinatie met de verarming van de bodemkwaliteit , dat de voedingswaarde vaak minder toereikend is dan men denkt. Goed nadenken over de voeding die je kiest is dus de moeite waard. Daarnaast is het, ook in de wintermaanden, belangrijk om voldoende water te drinken.

OPC
In de wintermaanden is het gewoonweg verstandig om je dagelijkse voeding aan te vullen met doelgerichte supplementen. “Vitamine C is in de winter echt onmisbaar. Het levert een actieve bijdrage aan je weerstand n is goed voor je huid.” Deze vitamine zit vooral in citrusvruchten, maar ook in druivenpitten, dus ook in onze OPC. (Verkrijgbaar bij Xanne’s Beautysalon). Daarnaast bevat deze OPC ook veel vitamine E, die weer verantwoordelijk is voor een betere doorbloeding en het verstevigen van de haarvaten. Onze haarvaten vernauwen en verwijden bij temperatuurverschillen en hebben dus in de winter het ook zwaar te voorduren.

Vitamine D
Het lichaam kan vitamine D aanmaken wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht. Juist omdat er in de wintermaanden veel minder zonlicht aanwezig is, willen wij juist vitamine D onder de aandacht brengen.

Vitamines en Mineralen
We hebben ze allemaal nodig voor ontzettend veel processen in ons lichaam. De een heeft meer stress als de ander, de een reageert anders op bepaalde voeding als de ander. Sommige darmen nemen niet goed vitamines op en bij een ander heeft een bepaalde orgaan veel behoeftes aan een mineraal. Elk lichaam is en reageert anders. Je huid, haar en nagels zijn zelfs als laatste aan de beurt om de ingenomen vitamines en mineralen te mogen ontvangen. Daarom ben ik een samenwerking aangegaan met Xanne en zit ik 1 keer in de maand bij haar in de salon met mijn Bodyscan. Met deze scan kan ik onder andere meten welke vitamines en mineralen jouw lichaam te kort komen.

Bescherm ook je haar in de winter
Door wind, regen en kou heeft ook ons haar veel te voorduren in de wintermaanden. Van bevroren lokken krijgen we bijvoorbeeld gespleten haarpunten en onze (te) droge hoofdhuid kan minder voeding afgeven aan ons haar. Bescherm daarom ook goed je hoofdhuid en haar tijdens de wintermaanden. Ga bijvoorbeeld nooit met nat haar op de fiets, gebruik een muts in de kou en niet te veel warmte zoals een föhn.  Maar douche ook zeker niet te heet, want warmte verdampt weer vocht. Zorg ervoor dat je haar een goede hydratatie krijgt van een moisturizing masker of conditioner die echt in het haar trekt en geen laagje om het haar heen legt.  Met de juiste leave-in spray kan je natuurlijk het haar extra beschermen tegen de kou, deze legt wel een laagje om het haar. Maar hydrateren doe je van binnen uit.
Ook van binnenuit kan je dit weer extra ondersteunen. Agnes sprak net over een mineralen tekort.  Zo is Biotine onze redder in nood tegen winterhaar. Biotine, beter bekend als vitamine B7 e B8 zit verwerkt in onze Boabab capsules. Heb jij last van haaruitval door breekbaar haar? Eén van deze oorzaken kan zijn dat je lichaam een tekort aan biotine heeft. Biotine is namelijk erg belangrijk voor ons en zorgt voor de versterking van ons haar, huid én nagels. Ook stimuleert het de aanmaak van keratine in je haar, dit zorgt voor kracht en flexibiliteit. Biotine is dus een belangrijke vitamine voor ons vrouwen, en zeker in de winter! Droog haar breekt namelijk veel sneller, maar door het gebruik van biotine versterk je jouw breekbare haar.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Open chat
%d bloggers liken dit: