Blog

Blogs

Veelvoorkomende hoofdhuidproblemen

Veelvoorkomende hoofdhuidproblemen
 • Eén op de drie mannen, vrouwen en kinderen momenteel last hebben van veel voorkomende hoofdhuidproblemen.
 • Het optreden van vervelende hoofdhuid aandoeningen steeds vaker voorkomt, vooral een vette hoofdhuid.
 • Een ongezonde hoofdhuid mede oorzaak is van haaruitval.
 • De meest verkochte shampoo in de wereld een medicinale anti-roos behandeling is.

Sinds juli 2012 kun je bij Xanne’s Beautysalon al terecht voor specifieke hoofdhuidproblemen. Door onze jarenlange ervaring weten we dat bijna 90% van alle mannen en vrouwen vroeg of laat te maken krijgt met hoofdhuidproblemen: roos, psoriasis, seborrheic dermatitis, eczeem of een droge hoofdhuid. We willen graag een totaaloplossing bieden aan onze klanten en daarom zijn we in 2012 gestart met de producten en behandelingen van Mediceuticals. We adviseren de Scalp Therapies wanneer je last hebt van één van de onderstaande hoofdhuidproblemen.

VEEL VOORKOMENDE HOOFDHUIDPROBLEMEN

Roos
Bij roos is er sprake van een overmatige productie van huidcellen. Miljoenen mensen hebben deze chronische aandoening. De onmiskenbare symptomen van roos zijn witte, vette uitziende schilfers van dode huid die de haren en schouders bedekken, en een jeukende, schilferige hoofdhuid.

Vette hoofdhuid
Vette hoofdhuid, gekenmerkt door een toestand van overactieve talgklieren. Hiernaast spelen leeftijd, geslacht en individuele hormoonspiegels een rol.

Seborrheic Dermatitis
Een vette hoofdhuid heeft de neiging het meeste last te hebben van roos, omdat een vette hoofdhuid de groei van gist ondersteunt. Seborrheic Dermatitis, of vette hoofdhuid/haar, komt niet alleen voor tijdens de tienerjaren maar ook op latere leeftijd. Er is een duidelijke toename in het aantal mensen met een vette hoofdhuid, vooral bij oudere mannen en vrouwen. Waarschijnlijk is dit hormoongerelateerd.

Droge hoofdhuid
Gekenmerkt door een strak gevoel van de hoofdhuid en droge huidvlokken die van de hoofdhuid vallen. De meest voorkomende oorzaken van een droge hoofdhuid zijn het klimaat, zwembaden, blootstelling aan de zon en agressieve shampoos die de natuurlijke talg op de hoofdhuid oplossen en teveel vocht onttrekken.

Psoriasis
Psoriasis is een chronische (langdurige) huid- en hoofdhuid ziekte. Psoriasis ontstaat wanneer huidcellen zich snel vermenigvuldigen onder het oppervlak van de huid en zich ophopen op het oppervlak voordat ze de kans krijgen om te vol groeien. Meestal duurt huidcelvernieuwing ongeveer een maand, maar met psoriasis vindt het proces slechts in een paar dagen plaats. Psoriasis zorgt voor een dikke rode ontstoken huid, bedekt met zilverachtige schubben, die meestal jeuken en pijnlijk aanvoelend. Psoriasis wordt verondersteld te worden veroorzaakt door voornamelijk een immuunstoornissen, genetische afwijkingen, infecties, stress of medicatie. Psoriasis lijkt iets vaker voor te komen bij vrouwen dan bij mannen.

 

MOGELIJKE OORZAKEN VAN HAARVERLIES

Alopecia Androgenetica
Een mannelijke vorm van haarverlies en een veel voorkomende vorm van permanente haaruitval. Bij mannen die vatbaar zijn voor alopecia androgenetica kan haaruitval beginnen op elk moment na de puberteit. Meestal begint het (zeer geleidelijke) haarverlies bovenop de hoofdhuid en bij de inhammen die langzaam uitbreiden. De haren aan de zijkanten van het hoofd en de achterkant vallen niet uit. Voor veel vrouwen begint alopecia androgenetica tijdens de menopauze.

Alopecia Areata
Alopecia areata veroorzaakt ongelijkmatige haaruitval. Het is meestal gelokaliseerde haaruitval op de hoofdhuid, maar treedt ook op bij andere delen van de huid met haargroei.

Andere oorzaken van haarverlies
Shock / Trauma, Medicatie, Erfelijkheid, Menopauze of Ouderdom.

Chemotherapie
Sommige vormen van chemotherapie (cytostatica) hebben tot gevolg dat het haar uitvalt.

Haaruitval treedt meestal op 2-3 weken na de eerste behandeling.
De hoofdhuid is gevoeliger, ook voor temperatuurwisselingen.
De hoofdhuid is droger.
Er kan schilfering ontstaan op de hoofdhuid.
Niet elke chemotherapie veroorzaakt haaruitval.
Geadviseerde behandeling voor, tijdens en na de chemo-behandeling
Voor een optimaal resultaat wordt geadviseerd om reeds te starten met Mediceuticals vóór de chemo-behandeling. Je kunt de producten ook gebruiken na de chemo-behandeling om het haar en de hoofdhuid in optimale conditie te houden. Neem altijd contact op met een Mediceuticals specialist van Xanne’s Beautysalon voor persoonlijk advies en begeleiding.

SCOPEDAG 21 OKTOBER 2020

Op woensdag 21 oktober  organiseren we bij Xanne’s Beautysalon in samenwerking met Mediceuticals een Scopedag. Je kunt nu een afspraak maken voor een scan van jouw hoofdhuid en haar. Deze scope is geheel kosteloos en zal ongeveer een half uur in beslag nemen inclusief een persoonlijk advies.

Geef jezelf op voor de Mediscope dag

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Open chat
%d bloggers liken dit: