Haaruitval door chemotherapie

Voor een optimaal resultaat wordt geadviseerd om reeds te starten met Mediceuticals vóór de chemo-behandeling. Je kunt de producten ook gebruiken na de chemo-behandeling, om het haar en de hoofdhuid in optimale conditie te houden. Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies en begeleiding.

Chemotherapie
Afhankelijk van de chemotherapie (cytostatica) kan het haar uitvallen, er is dus niet altijd sprake van haaruitval bij chemotherapie. Haaruitval treedt meestal op twee tot drie weken na de eerste behandeling. De medicijnen die gebruikt worden tijdens de behandeling vallen alle snelgroeiende cellen aan in het lichaam, dit betekent dus ook dat de gezonde cellen worden aangetast. Naast het beenmerg is het haar het snelst groeiende weefsel in het lichaam, de haarfollikels nemen de giftige stoffen van de medicijnen op en vallen hierdoor stil waardoor het haar uitvalt. Door chemotherapie wordt de hoofdhuid gevoeliger voor invloeden van buitenaf, zoals kou en warmte. Hiernaast wordt de hoofdhuid droger en er kan hierdoor schilfering ontstaan. Haarverlies door chemotherapie is tijdelijk, na de kuur duurt het enkele weken voordat het haar weer begint te groeien. Het haarzakje heeft tijd nodig om te herstellen voordat het weer gezond haar kan produceren. Aanvankelijk zal het haar dunner zijn en anders van structuur. Zo kan iemand met krullen na de kuur stijl haar krijgen, en omgekeerd.

Hierbij nog enkele tips:

 

  • Verzorg je hoofdhuid dagelijks.
  • Gebruik tijdens deze periode een zijden/satijnen kussensloop.
  • Wees voorzichtig met jouw hoofdhuid in het directe zonlicht,
    door de chemotherapie kan je hoofdhuid gevoeliger zijn
  • Laat je haarwerk (pruik) aanmeten bij een erkende
    haarwerkspecialist voor vakkundige begeleiding
    en professioneel advies.

Behandeling bij chemotherapie

Bij ons nemen we tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek extra tijd voor iemand die chemotherapie ondergaat. Omdat we een combinatiebedrijf hebben kunnen we rustig privé gaan zitten, i.p.v. in de kapsalon. We geven graag advies hoe je de hoofdhuid en het haar zo gezond en optimaal mogelijk kan houden en hoe je ervoor kan zorgen dat de haren weer  zo normaal mogelijk terug groeien.

XANNE’S BEAUTYSALON
Wij zijn onderscheidend op het gebied van haar-en hoofdhuidproblematiek.
Wij beschikken over een Mediscope, waarmee we de hoofdhuid en haarwortels 400x kunnen vergroten.

De kracht van onze salon is de kennis die wij bezitten over de oorzaken van haaruitval. Tijdens ons gratis en vrijblijvend intakegesprek stellen we dan ook de juiste vragen. Aan de hand hiervan gaan we bekijken of er wellicht een bodyscan nodig is, om problemen vanaf de binnenkant aan te kunnen pakken, of we gaan een behandelplan voor thuis opstellen.